twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Produksi "CUIC Corporate Video"


Kalu ikutkan tarikh, dh lm aku berpeleseran kat rumah...
Maklum la tanggal  29 Oktober 2010 maka selesai la Master aku kat UUM ni..
Last day tu pi antar tesis kat ofis FTM, lps ja serah tesis tu by hand kat Madam Latifah...
Terus aku merdeka kali kedua.... (1st merdeka thn 2008 waktu konvo degree)

Cm tggu utk konvo Master, semoga Ke-bawah Duli Sultan Kedah fi shihatin wa jiddin...
Coz 1st day Sultan yg bg skroll..Alhamdulillah...
Nk settle kn urusan surat tamat belajar & transkrip, nk say tq kat supervisor aku Prof. Nasir...
Dan beberapa urusan penting sblm pulang ke pangkuan keluarga...haha

Tp apa nk dikata...antara urusan yg perlu aku hbs kn....
PRODUKSI 'CUIC CORPORATE VIDEO'...

Skunk msh dlm fasa production tp dh mula msuk fasa postproduction...
Nanti klu da kebenaran aku upload kat blog ni, korg leh tgk..
Hrp hbs produksi video ni leh la blk pulau mahsuri..
Demi CUIC Video Korporat...



Tgh kaji shot yg terbaik utk scene 1 (mukadimah)..wakakak

Keadaan Banjir Sekitar UUM Sempena Majlis Konvokesyen 2010


Subhanallah..
Manusia sentiasa diuji oleh Maha Pencipta...
Kemarau, gempa bumi dan yg terbaru...banjir...
Silih berganti....

Terbaru ni Konvokesyen UUM sesi 5 & 6 (November, 2010) terpaksa ditangguhkan..
Ditangguhkan bukan sebab student terlalu rmai...
Bukan sbb gangguan elektrik, PA sistem problem ka apa ka...
Tp musibah banjir yg memutuskan UUM dgn Changlun dan kwsn sekitar...

Highway Jitra tenggelam so x dpt la kenderaan bergerak mai konvo...
Ayah mak smangat mai tgk konvo ank2 diorg tp suma kuciwa...
Hbs sj istiadat pyampaian skrol dlm dewan mas...
Student kebanyakknnya muram...
Bukan sbb x sht ka apa ka tp terpaksa BERGAMBAR TEPI HUJAN...

Apa2 pn SYABAS (bukan Syrkt Bekalan Air Selangor) dan TAHNIAH kat diorg krn selama bertukus-lumus belajar...
Hasil dituai....






Gambar banjir sekitar Changlun, Jitra dan kwsn berdekatan...









Tak sangka dlm diam-diam, kawan aku seorang GAY!!!


"Astagfirullah al'zim, dunia akhir zaman...Apa nk jd ni!!!
Wei, Nabi x mengaku umat ang jd camni!!! Apa nk jd dgn ang ni!!!???".....

X sangka ........... (nama kna sensor) diam-diam rupanya kawan aku yg sorg ni GAY!!
Aku dan membe sorg lg btl2 terkejut berok, tergamam, muka pucat lesu, kulit muka kedut sejuta...
Marah pn ada, ya la as kawan baik so km x sangka dia ni sk kaum sejenis...
Patut la dia dh putus dgn awek dia, rupa2nya dia beralih angin nk kapel dgn kaum sejenis...
Mungkin dia dh x percaya pompuan lg kot...


Tapi x pa la sebenarnya x betul pn, mcm politik gak la...tuduh menuduh..
Cuma propaganda yg km wat, nk prank kawan km ni..HAHAHA
Korang mesti sonok prank membe2 kn...
Best gila membe aku kna prank (gurauan thp dewa)
Sampai emo dia menafikan dakwaan km tu...
Klu hgpa nk tau camna dia kna prank, ikuti plot dan skrip lakonan km dlm post yg akan dtg..

BAHAYA KURUS DAN GEMOK

Dlm dunia yg makin bz dgn keja ni, kita slalu pndg enteng psl kesihatn..
Pi ofis pagi blk ptg2, kadang2 ada yg blk smpai lewat mlm...
Mklm la OT cari duit lebih....gaji bulan kdg2 x cukup..
So kita jarang nk ukur atau amek tahu psl berat bdn..

Asasnya berat badan kdg2 menunjukkan thp kesihatan kita...
Klu kurus sgt pn x sesuai dan klu gemok sgt pn lg la bahaya...
So kat sni aku nk kongsi peringatan la supaya kita amek tau psl berat badan...
Nk tau psl ni, bukak la web yg dh link kat post ni

EKSIDEN NGERI MELIBATKAN EKZOS KETA


Sepatutnya berita ni dh post time raya ri tu...
Tapi x tringat coz kpala otak dok pk nk raya...

Malam sblm raya aldilfitri, aku dgn 2 3 kerat sedara pi Kangar....
Mklm la dh esok nk raya so mesti da jualan pghabisan stok....
Pndk kta lg dkt raya lg murah baju2, kue2 dan sewaktu dgn raya...
Silap2 ble minta less below than 50%, tu pn klu mulut manis la....

X pa, settle beli bj km pn blk ke kmpg tok km...
Dlm perjalanan blk tu, km heran psl apa rmi sgt org lepak2 kat situ...
Wow, ada kenduri ka wei??? tnya aku kat spupu aku....
Ntah...jwpnya..

Bila usha lm2, 
Laaa org kerumun tgk ekzos keta...
Yg peliknya, EKZOS KETA TU NYAH KE DEPAN!!!


Tanpa buang ms, abg aku pi rakam ekzos kereta tu..
Mmg real ekzos ke depan....Dasyat gak kejadian tu..
Klu x percaya tgk video yg aku dh upload ni..
REALLLL....ekzos ke depan

PROJEK AKHIR DEGREE DULU, VIDEO UTK REMAJA

Waktu degree dulu, group km ada wat video...
Tema yg diberi, iklan produk....???
Agak leceh gak la nk wat kja2 produksi ni.... 
Rmi org trlibat dan segala mak nenek kna set up..

Video tu dh upload kat sni..

Apabila Harga Susu Naik...



Baru2 ni kerajaan mengumumkan kenaikkan harga susu lebih AS$3,000 (RM9,630) satu tan metrik tahun ini berbanding AS$2,100 (RM6,741) satu tan metrik dalam suku keempat tahun lepas.




Tapi tahukah korang apa kesan bila harga susu naik????
Baca la selanjutnya....

ADUHHH!!... Awat lepa tutup?? Pkl 5 pn dak lg..



Setelah berbulan2 meredah onak dan duri...
Berpuluh2 hari bertapa di dlm gua....
Menyisihkan diri di Bukit Kachi.....
Ni kah balasannya??


SIKIT LAGI NAK BERTUMBUK...



Tgh aku dok layan lagu-lagu Maher Zain....
Roomate aku en.hairy tepuk tgn aku smbil wat bahasa isyarat..
Dia x la bisu tp aku x dgq pasai aku lyn lgu gn head phone...
So klu mercun bola meletup pn aku x trkejut beruk...


BENDA YG PALING BUDAK2 MASTER TAKUT...


Di antara tarikh2 yg menakutkan utlk budak2 Master kat UUM ni bg sesi 2010/2011 terutamanya budak2 IT ble tgh seperti kat SELANJUTNYA...